• WAAROM EN HOE VAAK?

 • Waarom naar een trimsalon?

  broken image

  Voor bijna iedere hond / kat is een regelmatig bezoek aan het trimsalon noodzakelijk.

  Dagelijkse vacht verzorging is voor sommige vachttypes genoeg, maar lang niet voor allemaal. Elke vacht heeft zijn eigen verzorging nodig, het zogenaamde trimmen. Trimmen is de verzamelnaam voor de verzorging van vachten van dieren. Er bestaan verschillende typen vacht en elk type heeft zijn eigen trimtechniek. Een geslaagde behandeling vereist een gespecialiseerde vakkennis van de trimmer of trimster. Langharige vachten hebben bijvoorbeeld meer onderhoud nodig dan kortharige vachten. Hiernaast staat hoe vaak uw hond een behandeling nodig heeft. Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: borstelen,kammen, ontklitten, ontwollen, knippen, plukken, strippen, effileren of scheren.

  broken image

  De kat ziet men ook steeds vaker in het trimsalon.

  Net als de langharige kat, verwisselt de kortharige kat iedere 3 maanden van vacht. Ik kan hem door de rui helpen waardoor hij minder zal verharen en terug een mooie glanzende vacht krijgt. Daarom kan een borstel en plukbeurt wonderen doen en een hele opluchting zijn voor uw dier. Aangeraden wordt de behandeling om de 3 à 4 maand te herhalen zodat uw hond / kat klitvrij blijft.

  broken image

  Hoe vaak moet mijn hond / kat worden getrimd?

  Hoe vaak uw viervoeter getrimd moet worden is afhankelijk van de vachtsoort en kan per hond /kat ook nog eens erg verschillen. Vraag daarom altijd advies aan mij. Ik kan u precies vertellen met welke regelmaat uw hond /kat een trimbeurt nodig heeft. Ook kan ik rekening houden met uw wensen, wat het beste bij u, en vooral bij uw viervoeter past. Het welzijn van uw huisdier staat hierbij voorop.

 • Vachtverzorging van een kat

  Katten na overleg

 • Vachtverzorging van een hond

  Poedelvachten

  6 tot 8 maal per jaar

  Ruwharige vachten

  2 tot 4 maal per jaar

   Spaniëlvachten

   4 tot 6 maal per jaar

   Langharige honden

   6 tot 8 maal per jaar

   Kortharige vachten

   2 tot 4 maal per jaar

   Honden met veel onderwol

   2 tot 4 maal per jaar

  •  

    

    

   Langskomen bij mijn hondenkapsalon in Hasselt kan enkel na afspraak.